Adapter

De bouw van de adapter

De lengte van de adapter is een veelvoud van 2,50 meter.
De Adapter breedte is voor alle type 2,50 meter hierdoor is de toevoeging aan de container in de breedte slechts 6 cm dus 3 cm aan beide zijde.
De zeecontainer hoogte is verschillend, ze zijn van 2,60 en 2,90 meter hoog. Er moeten twee adapters zijn om tot dezelfde hoogte van 3 meter te komen.

De adapters wordt geplaatst één aan de onderzijde en één aan de bovenzijde van de zeecontainer.
De adapter heeft drie functies:
1. Om tot een gelijke hoogte te komen.
2. Op elkaar te plaatsen zeecontainers, 90 graden gedraaid te kunnen plaatsen.
3. Onderling eenvoudig te bevestigen met een koppelplaat en koppelbuis/pen.

De totale gelijke hoogte heeft géén relatie met 2,50 meter van de breedte en lengte.

De standaard Twist Lock koppelingen in de handel zijn uitsluitend bedoeld zijn voor de bevestiging van zeecontainers tijdens transport en niet voor onderlinge andere toepassingen als het haaks op elkaar plaatsen. De adapter wordt aan de zeecontainer gelast en de standaard Twist Lock gaten zijn door de adapter verhoogd en gedeeltelijk bruikbaar.

De hoogte van de adapter volgt uit een solide constructie van bevestiging aan de zeecontainers en bevestiging aan de andere adapters zowel in dezelfde richting ernaast als de haaks erop geplaatste zeecontainers

De twee adapters voor de container van 2,60 meter worden elk extra 20 cm verhoogt om tot gelijke hoogte te komen met de container 2,90 meter met de twee adapters van elk 5 cm.

De twee in hoogte verschillende adapters moeten door de Aquapreneur geproduceerd (laten) worden.

De adapters maken de koppeling tussen de containers mogelijk door hiertussen een koppelplaat te plaatsen. Op regelmatige afstanden komt de koppelplaat en kan zowel horizontaal als verticaal de verbinding maken.

De koppelplaat is een vlakke stalen plaat van 20 mm dik met 4 gaten rond 50 mm ten behoeven van de koppelbuis/pen.

De vergrendeling komt tot stand door een lange stalen buis die door de adapter en door elke koppelplaat gaat.

De koppelbuis/pen is een dikwandige gegalvaniseerde stalen standaard 1 ½” gasbuis heeft een uitwendige diameter 48,3 mm en kan gemakkelijk door de adapter en de koppelplaat worden gevoerd zonder bijzondere gereedschappen. De standaard lengte van de koppelbuis/pen voldoet voor de koppeling te maken in de breedte. Om ook in de verschillende lengte de koppelbuizen toe te passen zijn deze met elkaar te verbinden. Het verbindingsstuk met schroefdraadeind wordt in de uiteinde van de buis gelast en zorgt ervoor dat de buis leeg blijft en alleen zijn eigen gewicht behoudt.

De gehele constructie is bedoeld om zowel containers te monteren alsook om weer te kunnen demonteren!
Gekozen is gebruik te maken van deze ronde standaard gasbuis is omdat wereldwijd deze buis verkrijgbaar is. Indien een koppelbuis/pin niet te verwijderen is door buiging of gebroken, dan is deze eruit te boren.

De adapterplaat heeft een hoogte van 100 mm met één gat van 50 mm en is 20 mm dik. Deze adapterplaat wordt aan een frame gelast die de lengte heeft van de aantal eenheden van 2,5 m  behorende bij elke zeecontainer en tevens de bevestiging mogelijk maakt voor de in breedte het vastlassen van de adapterplaat. Op de eenheden van 2,5 meter worden twee adapterplaten gecentreerd geplaatst zodat tussen deze twee adapterplaten de koppelplaat past.

De koppelplaat bevind zich nu voor de onderste twee gaten voor de onderste twee zeecontainers in dezelfde richting met de adapters en koppelbuis/pen. Hierdoor blijven de andere twee gaten beschikbaar voor twee zeecontainers die tevens haaks erop geplaatst kunnen worden. De adapter is een ladderframe met eraan gelaste adapterplaten.