De Bouw

De bouw van de drijvende stad.

De Aquapreneur organiseert lezingen “Plan B Drijvende Stad + Humancratie”. Met het doel mensen te informeren over de mogelijkheden om daadwerkelijk tot de bouw van een drijvende elementen die samen een Stad met een nieuwe vorm van bestuur te komen. De Society/Club Aquapreneur is onverbrekelijk verbonden met de Codex UTOPIA en met de geëvalueerde democratie de Humanie met een Traject-hiërarchie.

Klik hier voor meer informatie over de Codex UTOPIA en de Humanie

Om de bouw mogelijk te maken is de hulp van iedereen noodzakelijk. Iedereen kan een bijdrage leveren door gebruikte producten die drijven niet weg te gooien of te vernietigen, maar deze te schenken aan Aquapreneur. Alle drijvende voorwerpen kunnen worden gebruikt voor het drijfvermogen van de fundatie blokken en overige constructie onderdelen.

De fundatie kan worden gemaakt door zeecontainers aan elkaar te koppelen. Niet alleen in één vlak, maar door meerdere lagen en elke laag haaks op de onderliggende te plaatsen wordt extra stevigheid verkregen. Op deze stabiele fundatie kunnen dan gebouwen, woningen, paden en parken e.d. geplaatst worden. De fundatie  is een element met een beperkte afmeting en kunnen aan elkaar gekoppeld worden tot een stad.