Zijwanden

De bouw van de zijwanden.

De ontstane ruimte tussen de stalen zijden van de zeecontainer en de standaard afmeting van 2,5 meter in de breedte en lengte worden gevormd door de achterzijde, boven en onderzijde. Deze worden opgevuld met zeewater bestendige beton. Aan de voorzijde om de deuren toegankelijk te maken komt een wand met beperkte dikte zeewater bestendige beton en opgevuld met licht/schuimbeton, zodat deze in de toekomst open te breken is.

De achterkant en zijkanten met gegolfde platen worden voor een goede hechting van het beton aan de zeecontainer voorzien van eraan horizontaal gelaste betonijzer staven of matten. Het zeewater bestendige beton is aan de zijkant minimaal 30 mm en maximaal met de diepte van de trapeziumvorm.

Om een optimaal gebruik van de fundatie blokken te verkrijgen zal in de betonnen zijwanden gebruikt gaan worden voor het plaatsen van afbeeldingen teksten in reliëf zoals ons bekend is uit het Oude Egypte, Perzië, en Azteken en vele andere oude culturen.  De afbeeldingen vormen een stripverhaal over onze wereld en hoe de containers geopend kunnen worden.