Zeecontainers

De voordelen van zeecontainers.
* Grote aantallen zijn reeds geproduceerd (27 miljoen).
* Gebruikte zijn goedkoop in aanschaf.
* Eenvoudig te transporteren.
* Sterke constructie.

Nadelen van zeecontainers
* Afmetingen in Imperial maatvoering (Engels).
* Er is geen bruikbare relatie tussen de breedte en lengte.
* Het eigen gewicht.
* Beperkte levensduur.

Er is een goed werkende industriële productie aanwezig, die constant produceert om aan de groeiende vraag in zeecontainers te voorzien. Veel producten worden via zeecontainers naar Westerse landen getransporteerd en er is in de Westerse landen een overschot aan lege zeecontainers.
De zeecontainers worden in verschillende lengten, hoogte en uitvoeringen gemaakt:
* Standaard  Dry Cargo met deuren.
* High Cube Dry Cargo met deuren.
* Bulk container
* Vloeistof tank
* Open top
* Flat Rack
* Platform
* Geïsoleerd met koeling

Over de gehele wereld worden zeecontainers niet alleen voor transport maar ook voor allerlei toepassingen gebruikt. Door het grootte aantal is de prijs van gebruikte zeecontainers billijk en voor menige toepassing goedkoper dan zelf iets te construeren en te bouwen. Transport is mogelijk over land op vrachtwagens, via het spoor en via het water zowel met binnenvaart als op de oceanen. De containers zijn dusdanig geconstrueerd dat de lading onbeschadigd aankomt. Het is een zeer sterke stalen doos en kan grote uitwendige krachten weerstaan, bovendien zijn ze in gelijke richting ook stapelbaar.

Omdat de gehele internationale transport is ingesteld op zeecontainer met de Imperial maatvoering, is dit voor hun geen probleem. Echter indien deze zeecontainers ook toegepast gaan worden voor gebouwen is het samenvoegen nagenoeg onmogelijk.

Zeecontainers zijn van staal met een speciaal geïmpregneerde vloer en eigen gewicht Tarra. Speciaal gereedschap en een hijskraan is noodzakelijk voor elke verplaatsing. De levensduur van een zeecontainer is afhankelijk van zijn gebruik 20 tot 25 jaar.

Zie PDF voor de belangrijke afmetingen zeecontainers en het Imperial en het System internationaal (SI)
Klik hier voor PDF SI-eenheden 7

NOS YouTube video https://youtu.be/9kjTsVQMm2c